jiejuefangan

Kepiye Cara kerja 5G ing Underground?

5G minangka teknologi nirkabel generasi kaping 5. Pangguna bakal ngerti minangka salah sawijining teknologi paling cepet lan paling kuat sing durung nate dideleng ing jagad. Iki tegese undhuhan sing luwih cepet, ketinggalan sing luwih murah, lan pengaruh sing signifikan marang cara urip, kerja, lan dolanan.

Nanging, ing jero lemah, ana sepur ing sepur ing trowongan kasebut. Nonton video cendhak ing telpon minangka cara sing apik kanggo istirahat ing kereta sepur. Kepiye cara 5G nutupi lan makarya ing lemah?

Adhedhasar sarat sing padha, jangkoan metro 5G minangka masalah kritis kanggo operator Telekomunikasi.

Dadi, kepiye cara kerja 5G ing lemah?

Stasiun metro padha karo ruang bawah tanah multi-lantai, lan bisa ditanggulangi kanthi solusi In-bangunan tradisional utawa sistem antena Distribusi aktif anyar dening operator. Saben operator duwe rencana sing wis diwasa banget. Siji-sijine yaiku nyebarke kaya sing dirancang.

Dadi, trowongan subway dawa dadi fokus saka jangkoan subway.

Tunnel Metro biasane luwih saka 1.000 meter, diiringi sempit lan tikungan. Yen nggunakake antena arah, sudut angonan sinyal cilik, atenuasi bakal cepet, lan gampang diblokir.

Kanggo ngatasi masalah kasebut, sinyal nirkabel kudu diluncurake kanthi seragam ing arah terowongan kanggo nggawe sinyal sinyal linier, sing beda banget karo jangkoan telung sektor stasiun makro dhasar. Iki mbutuhake antena khusus: kabel bocor.

news pic2
news pic1

Umume, kabel frekuensi radio, sing dikenal minangka feeder, ngidini sinyal kasebut bisa mlaku ing njero kabel tertutup, ora mung ora bisa bocor sinyal, nanging uga bisa ilang transmisi. Supaya sinyal bisa dipindhah kanthi irit saka unit jarak jauh menyang antena, mula gelombang radio bisa ditransfer kanthi efisien liwat antena.

Saliyane, kabel bocor beda. Kabel bocor durung dilindhungi kanthi lengkap. Nduweni slot bocor sing disebar kanthi seragam, yaiku kabel bocor minangka seri slot cilik, ngidini sinyal bisa bocor roto-roto liwat slot.

news pic3

Sawise ponsel nampa sinyal, sinyal bisa dikirim liwat slot menyang njero kabel banjur ditularake menyang Base Station. Iki ngidini komunikasi rong arah, digawe khusus kanggo skenario linier kaya trowongan metro, sing padha karo ngowahi bolam lampu tradisional dadi tabung neon sing dawa.

Cakupan trowongan Metro bisa ditanggulangi kanthi kabel bocor, nanging ana masalah sing kudu ditanggulangi dening operator.

Kanggo nglayani pangguna, kabeh operator kudu nindakake jangkoan sinyal metro. Amarga ruang trowongan sing winates, yen saben operator sing nggawe peralatan, bisa dadi sumber sampah lan angel. Dadi kudu nuduhake kabel bocor lan nggunakake piranti sing nggabungake macem-macem spektrum saka operator liyane lan ngirim menyang kabel bocor.

Piranti kasebut, sing nggabungake sinyal lan spektrum saka macem-macem operator, diarani Combiner Point of Interface (POI). Gabungan duwe kaluwihan nggabungake multi-sinyal lan kurang nyisipake. Iki ditrapake kanggo sistem komunikasi.

news pic4

Ing gambar ing ngisor iki, gabungan POI duwe sawetara port. Bisa nggabungke 900MHz, 1800MHz, 2100MHz kanthi gampang, lan 2600MHz lan frekuensi liyane.

news pic5

Wiwit saka 3G, MIMO mlebu tahap komunikasi seluler, dadi sarana sing paling penting kanggo nambah kapasitas sistem; dening 4G, 2 * 2MIMO wis dadi standar, 4 * 4MIMO tingkat dhuwur; nganti jaman 5G, 4 * 4 MIMO wis dadi standar, umume ponsel bisa ndhukung.

Mula, jangkoan trowongan metro kudu ndhukung 4 * 4MIMO. Amarga saben saluran sistem MIMO mbutuhake antena independen, jangkoan trowongan mbutuhake papat kabel bocor paralel kanggo entuk 4 * 4MIMO.

Minangka gambar ing ngisor iki: unit jarak jauh 5G minangka sumber sinyal, ngasilake 4 sinyal, gabungke karo sinyal operator liyane liwat kombinasi POI, lan diwenehi 4 kabel bocor paralel, entuk komunikasi ganda multi-saluran . iki minangka cara sing paling langsung lan efektif kanggo nambah kapasitas sistem.

Amarga kacepetan subway sing cepet, sanajan bocor kabel kanggo nutupi alur, telpon seluler bakal asring diuripake lan dipilih maneh ing persimpangan plot.

Kanggo ngrampungake masalah iki, bisa nggabungake pirang-pirang komunitas dadi komunitas super, kanthi logis kalebu sawijining komunitas, mula sawetara kali nutupi liputan komunitas siji. Sampeyan bisa ngindhari bola-bali ngindhari lan pilihan maneh, nanging kapasitas uga dikurangi, cocog kanggo area lalu lintas komunikasi sing kurang.

news pic6

Amarga evolusi komunikasi seluler, kita bisa seneng sinyal seluler kapan wae, ing endi wae, sanajan ing jero lemah.

Ing mbesuk, kabeh bakal diowahi kanthi 5G. Kacepetan pangowahan teknologi sajrone puluhan taun kepungkur wis cepet banget. Siji-sijine sing ngerti tenan yaiku, mbesuk, bakal dadi luwih cepet. Kita bakal ngalami shift teknologi sing bakal ngowahi wong, bisnis, lan masarakat kanthi sakabehe.


Wektu kiriman: Feb-02-2021