jiejuefangan

Apa PIM

PIM, uga dikenal minangka Passive Intermodulation, minangka jinis distorsi sinyal. Amarga jaringan LTE sensitif banget marang PIM, kepiye cara ndeteksi lan nyuda PIM wis saya akeh perhatian.

PIM digawe kanthi campuran nonlinear ing antarane rong utawa luwih frekuensi operator, lan sinyal sing diasilake ngemot tambahan frekuensi sing ora dikarepake utawa produk intermodulasi. Minangka tembung "pasif" ing jeneng "intermodulasi pasif" tegese padha, campuran nonlinear sing kasebut ing ndhuwur sing nyebabake PIM ora kalebu piranti aktif, nanging biasane digawe saka bahan logam lan piranti sing gegandhengan. Proses, utawa komponen pasif liyane ing sistem. Penyebab campuran non-linier bisa kalebu ing ngisor iki:

• Cacat ing sambungan listrik: Amarga ora ana permukaan sing lancar ing jagad iki, bisa uga ana area kanthi kerapatan arus sing luwih dhuwur ing area kontak ing antarane permukaan sing beda. Bagian kasebut ngasilake panas amarga dalan konduktif sing winates, nyebabake owah-owahan resistensi. Amarga alasan iki, konektor kudu mesthi dikencengi kanthi torsi target.

• Paling ora ana siji lapisan oksida tipis sing ana ing permukaan logam, sing bisa nyebabake efek tunneling utawa, kanthi ringkes, nyebabake nyuda wilayah konduktif. Sawetara wong mikir yen fenomena iki bisa ngasilake efek Schottky. Mula bolt karat utawa atap logam karat ing cedhak menara seluler bisa nyebabake sinyal distorsi PIM sing kuwat.

• Bahan Ferromagnetik: Bahan kayata wesi bisa ngasilake distorsi PIM gedhe, mula bahan kasebut ora digunakake ing sistem seluler.

Jaringan nirkabel dadi luwih rumit amarga pirang-pirang sistem lan macem-macem generasi sistem wiwit digunakake ing situs sing padha. Nalika macem-macem sinyal digabungake, PIM, sing nyebabake gangguan sinyal LTE, bakal digawe. Antena, duplexer, kabel, konektor reged utawa ngeculke, lan peralatan RF lan benda-benda logam sing rusak sing ana ing sacedhake utawa ing jero stasiun basa bisa uga sumber PIM.

Amarga gangguan PIM bisa nduwe pengaruh sing signifikan marang kinerja jaringan LTE, operator nirkabel lan kontraktor luwih penting kanggo pangukuran PIM, lokasi sumber lan penindasan. Tingkat PIM sing bisa ditampa beda-beda saka sistem menyang sistem. Contone, asil tes Anritsu nuduhake manawa level PIM mundhak saka -125dBm dadi -105dBm, kecepatan undhuhan mudhun 18%, dene sing nomer loro lan sing terakhir Loro-lorone dianggep bisa ditampa kanthi level PIM.

Bagean endi sing kudu dites kanggo PIM?

Umumé, saben komponen ngalami tes PIM sajrone desain lan produksi kanggo mesthekake yen ora dadi sumber PIM sing signifikan sawise dipasang. Kajaba iku, amarga bener sambungan kasebut penting kanggo kontrol PIM, proses instalasi uga minangka bagean penting saka kontrol PIM. Ing sistem antena sing disebarake, sampeyan kudu nindakake tes PIM ing kabeh sistem uga tes PIM ing saben komponen. Saiki, masarakat saya akeh nggunakake piranti sing disertifikasi PIM. Contone, antena ing ngisor -150dBc bisa dianggep minangka kepatuhan PIM, lan spesifikasi kasebut saya ketat.

Kajaba iku, proses pamilihan situs ing situs seluler, utamane sadurunge situs seluler lan antena, lan tahap instalasi sabanjure, uga kalebu evaluasi PIM.

Kingtone nawakake majelis kabel PIM, konektor, adaptor, gabungan multi-frekuensi, penggabungan co-frekuensi, duplexer, splitter, kopling, lan antena kanggo nyukupi macem-macem persyaratan sing gegandhengan karo PIM.


Wektu kiriman: Feb-02-2021